Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@14:10:55 GMT

فریــسا و چهل فرسنگ زیـردریــا

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۹۴۹۲۵

فریــسا و چهل فرسنگ زیـردریــا

همشهری آنلاین_محمدرضا محمدی‌تاش: «فریسا نیکومنش راد» دختر پرتلاش و همسایه ما در محله بریانک برای رسیدن به همین آرزوهای دست‌نیافتنی و دور از ذهن تلاش کرد تا توانست رکورددار بین‌المللی شنا، غواصی و پرواز با پاراگلایدر شود. این روزها کلکسیون افتخارات این مدرس بین‌المللی غواصی و پرواز پر از مدال‌ها و لوح‌های تشویق و قدردانی از یک دختر ایرانی است که با حجاب کامل اسلامی‌ توانسته به این موفقیت‌ها دست یابد و هیچ‌گاه حجاب برایش محدودیت ایجاد نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین موضوع باعث شد تا از دست مقام معظم رهبری تقدیرنامه دریافت کند. در این گزارش همسفر «فریسا نیکومنش راد» از اهالی محله بریانک و عضو هیئت‌رئیسه شورایاری محله بریانک شدیم تا ببینیم این همسایه ما چطور مسیر رسیدن به آرزوهایش را پیدا کرد.

محل قرارمان در یک ظهر گرم تابستانی، ایستگاه مترو بریانک است؛ جایی که نیکومنش معتقد است فضای پشت آن برای آموزش پرواز با پاراگلایدر در تکه دهم پایتخت ظرفیت خوبی دارد. فریسا با کلی وسایل عجیب و غریب مانند چراغ یک دکل نفتی، بال پرواز و کپسول اکسیژن به استقبال ما آمد. او سر صحبت را با معنی نامش باز می‌کند و می‌گوید: «معنی اسم من شگفت‌آور است و از معدود دخترانی‌ام که این نام را دارم. علاقه‌مندم به نمایندگی از دختران ایرانی یک دختر شگفت‌آور باشم؛ دختری که با حجاب کامل توانست به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کند و دنیا بداند که دختران و زنان ایرانی بسیار توانمندند و توانایی انجام کارهای بزرگ و غیرممکن را دارند.»

نصب پرچم ایران در عمق ۴۰ متری اقیانوس هند

فریسا ۱۸ سال است که به‌عنوان مدرس بین‌المللی فدارسیون‌های ایران، ایتالیا، فرانسه و آمریکا فعالیت دارد و دارای مدرک مربیگری پاراگلایدر از سازمان هواپیمایی کشور است و رشته‌های غواصی و پرواز با پارگلایدر را آموزش می‌دهد. او در ادامه می‌گوید: «پرچم ایران را در دریای آبی و عمق ۴۰ متری اقیانوس هند نصب کردم. همچنین برای زنده نگه داشتن یاد و نام شهدای ۸ سال دفاع‌مقدس و سردار سلیمانی بنر یادواره شهدای کشورمان را در مرزهای آبی کشور نصب کردم. از طرف دیگر برای اثبات صلح‌طلبی کشور عزیزمان برای نخستین بار رکورد پرواز هوایی در مرز هوایی ایران و پاکستان را در چابهار زدم.»
مهم‌ترین هدف فریسا از شرکت در تورنمنت‌های جهانی و ثبت رکوردهای جهانی، رساندن پیام صلح‌طلبی ایران به همه دنیاست. او با تأکید بر این موضوع توضیح می‌دهد: «ما ایرانی‌ها جنگ‌طلب نیستیم و مهم‌ترین دلیلم برای زدن رکوردهای طولانی همین موضوع است. اما اگر تعرضی به خاک کشور شود، حتماً همه یکدل و هم‌نفس تا پای جان با دشمن می‌جنگیم. من هم برای دفاع از مرزهای آبی کشورم همیشه آماده‌ام تا در صورت کوچک‌ترین نگاه چپ دشمن تا جان در بدن دارم مبارزه کنم.»
فریسا همه مدال‌ها و رکوردهایش را تقدیم مقام معظم رهبری و خانواده شهید سردار قاسم سلیمانی کرده است. او می‌گوید: «من راه رهبر و سردار سلیمانی را ادامه می‌دهم. دوست دارم همانند رهبرم و سردار قاسم سلیمانی در مقابل ابرقدرت‌ها بایستم.»

قهرمان داستان‌های ژول ورن 

اما اینکه فریسای قصه ما از کجا به فعالیت در ۲ رشته متفاوت آسمان و دریا علاقه‌مند شد، حکایت جالبی دارد. این دختر ۳۸ ساله محله بریانک، ریشه علاقه‌مندی‌اش به آسمان و دریا را مطالعه داستان‌های علمی ‌و تخیلی سفرهای «ژول ورن» بیان می‌کند و به روزهای کودکی‌اش گریزی می‌زند: «از کودکی به آسمان و دریا علاقه‌مند بودم. وقتی به آسمان نگاه می‌کردم، دوست داشتم پرواز کنم. عاشق قصه پرواز برادران «ویلبر رایت»، کتاب‌های «پنج هفته دربالن»، «بیست هزار فرسنگ زیر دریا» و دیگر داستان‌های ژول‌ورن بودم.

با خواندن همه این کتاب‌ها دوست داشتم جای قهرمان داستان‌ها بودم و به اوج آسمان و اعماق زمین سفر می‌کردم. جالب است که همیشه برای فعالیت در حوزه پرواز و غواصی از سوی خانواده منع می‌شدم. هر وقت همراه خانواده به شمال سفر می‌کردم و کنار دریا می‌رفتم خانواده از نزدیک شدن به دریا منعم می‌کردند و می‌گفتند خطرناک است. اما دوست داشتم تجربه کنم و بزرگ‌تر که شدم سراغ کلاس‌های آموزش شنا رفتم و توانستم شنا کنم. این برای من شروع ماجرا بود.»

از شاگردی تا مربیگری

فریسا از پیمودن راه سخت، اما خستگی‌ناپذیرش برای رسیدن به اعماق آسمان و زمین تعریف می‌کند: «مدت‌ها با فدراسیون نجات غریق کار کردم و با کمک و راهنمایی استاد عطاران غواص شدم. پرداخت هزینه‌ دوره‌های آموزشی و حضور در کلاس‌ها برای من که یک خانواده از نظر مالی متوسط داشتم کار چندان ساده‌ای نبود. به همین دلیل کمک مربی بودم تا بتوانم‌کاری یاد بگیرم و به هدفم و مرحله عالی مربیگری برسم. در محضر درس استادانی همچون خانم «بوژانا استاتژیک» و آقای «ژان قدیا» آموزش دیدم. خاطرم هست یک دوره آموزش شبانه داشتیم و یک گروه ۵ نفره را به من سپردند که باید در عمق ۲۵ متری شنا می‌کردیم.

خانم «بوژانا استاتژیک» گفت: وسایلت را زیر آب می‌ریزم، باید بگردی همه وسایلت را جمع کنی و بالا بیایی. خوشبختانه توانستم این کار را انجام دهم و شاگرد نمونه این دوره از کلاس‌ها شدم.» فریسا به واسطه غواصی و فعالیت در دریای شمال و جنوب حسابی میان مردم به‌ویژه جنوبی‌ها مشهور است و جنوبی‌ها به او لقب آقا فرید را داده‌اند.  

رکوردهای ویژه دختر محله بریانک 

برای فریسا بی‌وزنی آسمان و زمین لذت‌بخش‌ترین قسمت کار پرواز و غواصی است. او می‌گوید: «وقتی برای نخستین بار به عمق دریا و مرجان‌ها رسیدم و صدایی جز تنفس خودم نشنیدم، سجده شکر خدا را به جا آوردم که به من این‌قدرت داد تا سفر به عمق دریا یا حتی آسمان‌ها را تجربه کنم.» فریسا درباره رکوردهایی که زده توضیح می‌دهد: «رکورد حمل نجات غریق در طول ۱۴۰۰‌متر با حمل غریق ۶۵ کیلویی در مدت زمان یک ساعت برای نخستین بار در ایران، ۱۹۰۰‌متر غواصی بدون دست در دی ماه و آب صفر درجه و تقدیم آن به شهید سلیمانی، رکورد ۱۴۰۰‌متر زیر آب به مناسبت جشن چهل سالگی انقلاب اسلامی، ۱۰ ساعت غواصی زیر آب و در استخر شهید کشواد تهران به یاد شهدای غواص و پرواز تا ۳ هزارمتر بالای شهر تهران از مهم‌ترین رکوردهای فریسا نیکومنش راد است.»

یکی از جالب‌ترین رکوردهای فریسا شنای ۳ ساعت و چهل دقیقه در آب‌های نیلگون خلیج‌فارس است که ماجرای جالبی دارد. او تعریف می‌کند: «من ملوان کشتی‌های زیر ۵۰۰ تن کشتیرانی جمهوری اسلامی‌ هم هستم. یکبار وقتی با گروه به اعماق دریا رفته بودیم، طبق روال برای غواصی پایین رفتیم. من رفتم که لنگر را بالا بیاورم تا برگردیم. دیدم بچه‌ها به سرعت لنگر را بالا کشیدند و رفتند. فکر کردم تا بالا برسم بچه‌ها هنوز هستند، اما حسابی از من دور شده بودند و هرچه سوت زدم متوجه نشدند. نگاه کردم و دیدم در وسط دریا هستم و از ساحل هیچ خبری نیست. فقط یک قطب‌نما در دستم بود و تا رسیدن به ساحل ۳ ساعت ۴۰ دقیقه در تاریکی شب شنا کردم. در میان راه خطراتی مانند کشتی قاچاقچیان دریایی هم بود که سعی کردم خودم را از دید آنها مخفی کنم و خودم را با هر سختی بود و با توکل به خدا به ساحل رساندم. جالب اینجا بود که همه فکر می‌کردند من گم شده‌ام.»

آموزش رایگان پرواز و غواصی 

فریسا با همه این فعالیت‌ها و تلاش‌هایی که در حوزه آموزش پرواز با پاراگلایدر و غواصی در اعماق دریاها و اقیانوس‌های بین‌المللی انجام داده است و موفق به کسب مدارک معتبر از فدارسیون‌های جهانی شده است، هنوز به‌صورت رسمی‌ در سازمان ورزش استخدام نیست. اما با همه این اوصاف همچنان به فکر آموزش و ارتقای سلامتی مردم و همسایه‌ها در محله بریانک است. او از برگزاری دوره‌های آموزش رایگان شنا و غواصی خبر می‌دهد و می‌گوید: «کم‌تحرکی و تغذیه نامناسب باعث چاقی و بیماری‌های فراوانی میان مردم شده است. به همین بهانه قصد برگزاری دوره‌های آموزش غواصی و پرواز را برای بانوان منطقه دارم و در بخش آقایان هم استاد عطاران آموزش می‌دهد. آموزش شنا ویژه آقایان را هم آقای ابراهیمی ‌آموزش می‌دهد. از این طریق علاوه بر کشف استعدادها شرایط ورزش در این ۲ رشته تقریباً گرانقیمت برای علاقه‌مندان در محله بریانک فراهم می‌شود.» 
 

کد خبر 556161 برچسب‌ها محله دریا و دریاچه همشهری محله ورزش زنان ورزش زنان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محله دریا و دریاچه همشهری محله ورزش زنان ورزش زنان محله بریانک بین المللی داستان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۴۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاسیس رشته‌های جدید ‌ متناسب با ظرفیت‌های هرمزگان در دستور کار است

ایسنا/هرمزگان رئیس دانشگاه هرمزگان گفت: تاسیس رشته‌های جدید و تدوین سرفصل‌های آموزشی متناسب با ظرفیت‌های هرمزگان در دستور کار است.

مصطفی ظهیری‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، هرمزگان را استان فرصت‌ها دانست و اظهار کرد: استان هرمزگان به واسطه دارا بودن ظرفیت‌های گسترده و متنوع، راهبردی‌ترین استان ساحلی کشور محسوب می‌شود.

وی، با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت‌های دانشگاهی برای بالفعل کرده ظرفیت‌های بالقوه استان هرمزگان، عنوان کرد: در صورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز علمی نقش مهمی در تحقق اهداف دارد.

رئیس دانشگاه هرمزگان، بیان کرد: دانشگاه هرمزگان به عنوان دانشگاه جامع استان هرمزگان با دارا بودن بیش از ۲۳۰ عضو هیات علمی در ۱۴۹ رشته تحصیلی در مقاطع مختلف، تمام همت خود را برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های خدادای استان هرمزگان به کار گرفته است.

ظهیری‌نیا، با اشاره به برگزاری دو همایش با همکاری اتاق بازرگانی طی ۶ ماه گذشته در استان هرمزگان، خاطرنشان کرد: محوریت همایش‌های برگزار شده طی مدت اخیر که یکی از آن‌ها نیز روز گذشته بود، اقتصاد دریا محور بود و سعی شد از بعد علمی و تخصصی‌تر به این موضوعات پرداخته شود.

وی تصریح کرد: دانشگاه هرمزگان سعی دارد به بهره‌گیری از اسناد بالادستی به ویژه سند توسعه اقتصاد دریا محور که توسط مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی)، ابلاغ شد، پرداخته و فعالیت‌ها را ساماندهی ‌و برنامه تحولی خود در این زمینه ‌تدوین کند که یکی از این برنامه‌های تحولی، توسعه رشته‌های متناسب با اقتصاد دریا محور و پذیرش‌های متناسب با ظرفیت‌های استان هرمزگان است.

وی ادامه داد: تا کنون در این زمینه اقداماتی نیز انجام شده است که تاسیس رشته‌های جدیدی که ماموریت‌گرایی را دنبال می‌کند در دستور کار استان هرمزگان است.

رئیس دانشگاه هرمزگان، تشریح کرد: بازنگری در سرفصل‌های آموزشی موجود از دیگر اقداماتی است که درحال انجام شدن است تا محتوای مطالب آموزشی را متناسب با ظرفیت‌های استان هرمزگان سوق دهیم، چراکه وزارت علوم این ظرفیت را دارد که سرفصل آموزشی دوره‌های ۴۰ واحد درسی، متناسب با ظرفیت‌های استانی و محلی تدوین شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اولین خلبانان اوکراینی برای آموزش اف-۱۶ وارد فرانسه شدند
  • یک آزمایش جالب زیر آب : شکستن تخم شترمرغ کف دریا (فیلم)
  • غرق شدن دو تن در رودخانه نازلو چای ارومیه
  • دو نفر در رودخانه نازلوچای ارومیه غرق شدند/ آغاز جستجوی غرق‌شدگان توسط تیم غواصی
  • آغاز برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • روایت یک دلداگی به همسر؛ مرد ایرانی ۲۵ سال در دریا سرگردان بود! +تصویر
  • دانش‌آموزان گیلانی همیار و سفیر نجات غریق می‌شوند
  • تاسیس رشته‌های جدید ‌ متناسب با ظرفیت‌های هرمزگان در دستور کار است
  • مجنون گیلانی که ده‌ها سال آواره‌ی دریا بود/ عشق لیلا با «کاجامه‌ خوس» چه کرد؟