Web Analytics Made Easy - Statcounter

فیلمی در فضای مجازی منتشر شده که لحظه جان باختن نوجوانی را نمایش می‌دهد که به علت عدم آشنایی به شنا غرق می‌شود اما طرح آموزش شنا به دانش‌آموزان که زمانی اجبار بود هم‌اکنون در چه وضعیتی قرار دارد؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، فیلمی در فضای مجازی منتشر شده است که صحنه مرگ نوجوانی را نمایش می‌دهد که به دلیل بلد نبودن شنا در رودخانه‌ای جان می‌دهد و هیچ یک از همراهان او (معلمان و دانش‌آموزان) نیز به دلیل عدم تسلط به شنا نمی‌توانند به او کمک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق بررسی‌های خبرنگار تسنیم، این حادثه که در استان کرمانشاه رخ داده مربوط به دو ماه قبل است و این نوجوان برای برداشتن توپ خود به داخل رودخانه می‌رود اما به دلیل عدم آشنایی به شنا، غرق می‌شود.

سال 89 بود که مسئول تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد آموزش شنا برای دانش‌آموزان پایه پنجم ابتدایی اجباری می‌شود، اما این سخن عملیاتی نشد تا اینکه از سال 90 طرح سباح یا آموزش شنا به دانش‌آموزان پایه سوم ابتدایی اجباری شد.

و آنگونه که مسئولان آموزش‌وپرورش درخرداد سال 90 گزارش دادند: بیش از 90 هزار دانش آموز پایه سوم از 1740 مدرسه در طرح سباح شرکت داشتند و آموزش‌های عملی را در 110 استخر دولتی و خصوصی کسب کردند و با اجرای این طرح، یک میلیون و 200 هزار دانش آموز ابتدایی در کشور برای کسب مهارت‌های رشته شنا به استخرها رفتند که علاوه بر آثار پرورشی و تربیتی آن به ویژه برای دانش آموزان روستایی که هرگز به استخر نرفته بودند بسیار خاطره انگیز است.

طرح سباح یا آموزش شنا به دانش‌آموزان عمر چندانی نداشت و در سال 92 به دلیل مشکلات متعدد مالی تقریباً متوقف شد. طبق گفته‌های مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش‌وپرورش در دولت یازدهم، این وزارتخانه بابت اجرای طرح آموزش شنا به استخرها بدهکار شد و هزینه آموزش شنا به دانش‌آموزان پایه سوم ابتدایی، معادل یک سال اعتبار معاونت تربیت بدنی است، در حالی که چنین اعتباری برایش پیش‌بینی نشده است.

کمبود بودجه و نبود استخر در مناطق مختلف کشور از مهمترین موانع ادامه طرح آموزش شنا به دانش‌آموزان بود هر چند برخی از مدارس برای ادامه اجرای این طرح تصمیم گرفتند تا هزینه را از خانواده‌ها دریافت کنند به عنوان مثال در سال 94 برای آموزش شنا حدود 170 هزار تومان از دانش‌آموزان اخذ می‌شد.

حسین بابویی مدیرکل تربیت بدنی وزارت آموزش وپرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به این پرسش که طرح آموزش شنا به دانش‌آموزان در چه وضعیتی قرار دارد و آیا به طور کامل متوقف شده است؟ اظهار کرد:‌ طرح سباح یا آموزش شنا به دانش‌آموزان در نواحی و شهرستان‌هایی که استخر دارند در حال انجام است.

وی افزود: آموزش شنا به دانش‌آموزان برای مدارس الزام آور نیست و معلم باید آنچه را که در کتاب درسی آمده است، آموزش دهد و اگر مدارسی، امکانات لازم را داشتند در صورت تمایل و رضایت دانش‌آموزان می‌توانند آموزش شنا را ارائه دهند.

مدیرکل تربیت بدنی وزارت آموزش‌وپرورش بیان کرد:‌ تعداد زیادی از دانش‌آموزان در قالب طرح سباح، آموزش شنا را فرا گرفته‌اند و این موضوع اثر خود را گذاشته است اما هم‌اکنون آموزش شنا اجباری نیست و آموزش‌وپرورش در حد توان و امکانات موجود این طرح را اجرا می‌کند.

انتهای پیام/

R1014132/P1361/S2,22/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۵۶۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است

به گزارش خبرنگار مهر، احمد محمودزاده معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش با حضور در هنرستان دخترانه فنی و حرفه‌ای روشنگران منطقه ۴ تهران از نزدیک از نمایشگاه آثار و دستاوردهای فرهنگی و هنری دانش آموزان بازدید کرد.

محمود زاده با اشاره به اهمیت بالای مهارت آموزی و فراگیری تخصص در دوران تحصیل گفت: توجه به هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و رشته‌های مهارتی شاید تا اندازه‌ای مورد غفلت قرار گرفته بوده که خوشبختانه در دولت سیزدهم عزم و اراده جدی بر تقویت آن وجود دارد و اقداماتی نیز صورت گرفته و در حال انجام است.

وی با اشاره به منویات و تأکیدات جدی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) پیرامون توجه به هنرستان‌ها و رشته‌های مهارتی گفت: ایشان در دیدار اخیر خود با کارگران نیز فرمودند که مدارس با آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به اشتغال صحیح و راحت جوانان کمک کنند و این نشان از اهتمام ویژه به این حوزه را نشان می‌دهد چرا که هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای می‌توانند آینده شغلی و تحصیلی دانش آموزان را نیز رقم بزنند.

محمودزاده با تاکید بر این سخن مهم که ما باید دالان کنکور را به دالان اشتغال تبدیل کنیم، اظهار کرد: دانش آموزان در محیط مدرسه با یادگیری حتی یک مهارت می‌توانند در آینده نقش بسیار موثرتری را ایفا کنند، با این رویکرد دانش آموزان با تخصص و مهارت افزایی به امنیت شغلی و درآمدزایی نیز نزدیک شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نگرش به هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای امروز بسیار تغییر کرده است، تصریح کرد: اکنون اولیا و دانش آموزان انگیزه و علاقه جدی تری به رشته‌های مهارتی دارند و استعدادهای مهارتی بسیار زیادی در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای ما مشغول به تحصیل می‌باشند.

وی با اشاره به اینکه دستاوردهای فنی و آثار مهارتی دانش آموزان بهترین تبلیغ برای رشته‌های فنی و حرفه است، گفت: البته در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز مهارت آموزی مورد تاکید قرار گرفته و وزارت آموزش و پرورش در راستای توسعه و تجهیز رشته‌های هنرستانی گام‌های اساسی برداشته است.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: با برنامه ریزی های مستمر و پیگیری‌های عملیاتی، امیدواریم که در آینده بتوانیم ۵۰ درصد دانش آموزان متوسطه را تحت پوشش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای قرار دهیم و آموزش‌های پایه را حتی در مقاطع تحصیلی دبستان در مدارس آغاز نمائیم.

محمودزاده با اشاره به اینکه در سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی نیز توجه به هنرستان‌ها و رشته‌های فنی و حرفه‌ای بسیار مورد تاکید است، گفت: هم در زمینه تأسیس هنرستان‌های ضمیمه اقدامات خوبی در حال انجام است و از موسسین علاقه مند به تأسیس هنرستان غیر دولتی در قالب وام‌های خوداشتغالی از محل تبصره ۱۸ حمایت خواهیم کرد.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ظرفیت بالای هنرستان‌های با رشته‌های هنری، گفت: شما دانش آموزان هنرمند که بهترین مبلغ هنر اسلامی و انقلابی نظام مقدس جمهوری اسلامی هستید باید با خلق آثار ارزشمند خود در فضای رسانه‌ای نیز مؤثر باشید و با کنشگری‌های مؤثر پیرامون موضوعات مختلف جامعه نقشی جدی ایفا کنید.

کد خبر 6090359 علی قدمی

دیگر خبرها

  • برپایی بازارچه کسب‌وکار به همت دانش‌آموزان بندرانزلی
  • تلاش معلم شهرکردی برای آموزش دانش آموزان منطقه عشایر نشین
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • به هنرستان‌ها توجه ویژه شود
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • سؤالات امتحانات نهایی سخت بوده است؟
  • روایت یک معلم درحوزه تدریس به دانش آموزان خاص
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد